Vad jag lärt mig av hundar

Dagen är uppdelad i två viktiga delar. Matdags. Och allting annat.

Matdags

  1. Enbart det faktum att det inte verkar finnas något synligt att äta i omgivningen betyder inte att det inte finns något att äta. Om man stirrar på undersidan av ett bord eller en stol (där någon annan sitter och äter) sätter detta igång en kedja av händelser som kanske till slut resulterar i mat till dig.
  2. Det behöver inte sägas att du omsorgsfullt skall inspektera den nedre tredjedelen av alla ytor i jakten på ätbarheter. Saker i lagom storlek att passa i munnen, som inte kan identifieras genom utseende eller doft, skall anses vara tuggummi.
  3. När du faktiskt får mat, kör ner huvudet i den som du skulle göra i en dusch. Titta aldrig någonsin upp igen förrän tidigast femton minuter efter det att maten uppenbart är slut. Detta är viktigt. Att det är tomt i skålen betyder inte att det är dags att sluta äta.
  4. Kom ihåg att all mat skulle kunna vara din tills det att den faktiskt svalts av någon annan. Den långa väg en bit mat måste avverka från en tallrik till munnen via handen är en lika god tidpunkt att kräva din rätt till den som någonsin annars.
  5. När det kommer till valet av lämplig dryck spelar placering och förpackning absolut ingen som helst roll. Det finns inga som helst undantag till denna regel.
  6. Om du får syn på någonting du verkligen vill ha och alla dina övriga försök att få det misslyckats är det helt rätt att kräla skamlöst för det. Som andra taktik, prova att stirra intensivt på objektet du åtrår medan du låter långa gelatinlika dregeldroppar läcka ut och hänga som istappar från din underläpp.

Allting annat

  1. Det finns egentligen bara två viktiga ansiktsuttryck att bry sig om att kunna: total och överväldigande lycka och absolut likgiltighet.
  2. All tid som inte är matdags är potentiell sovtid. Den bästa tiden att ta en tupplur är när du hör ditt namn upprepas flera gånger efter varandra. Den bästa platsen för en tupplur är precis i mitten på en gata eller garageuppfart. Den mest avslappnade ställningen är på sidan, med alla fyra benen parallella.
  3. Det mest praktiska sättet att bli torr är att skaka sig våldsamt nära en fullt påklädd person. En annan effektiv metod är att ställa sig på en ljus möbel.
  4. Personlig säkerhet. Vid första antydan till ett avvikande ljud, spring från rum till rum medan du skriker så högt du orkar. Om någon faktiskt kommer in i ditt hem, spring fram till honom eller henne oavsett om du känner denne eller ej. Därefter kysser du dem så våldsamt att de tappar balansen eller måste köra bort dig med fysisk kraft.
  5. Det största obekräftade hotet mot livet så som vi lärt känna det är ekorrar. Oavsett vad du måste göra, se till att det inte finns några på din gård.
  6. Det finns två lika underhållande regelverk du bör känna till vad gäller bollar. Den vanliga formen, där du tar emot en kastad boll och lämnar tillbaka den, samt den metod som är att föredra, där du tar emot en kastad boll och äter den.
  7. Som du vet är varje öppen bildörr en invit att kliva in. När du väl kommit in, använd all din energi till att försöka ta dig ut.
  8. Om du skall till doktorn, var alltid på din vakt. Om du blir vaccinerad, urinera på veterinären.

Text: Eiwor Eldstahl (översättning)

Källa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0