Freestyle moment



Viktigt! Om din hund är under 6 månader bör den inte hoppa högre än sina armbågar och är hunden under 1 år så bör den inte hoppa högre än sitt bröst!

Kom ihåg: För att hålla leken intressant så sluta när det är som roligast, det är viktigt att inte hunden tröttnar!

Lär din hund att hoppa över dina armar. Texten i videon kan vara svår att hänga med i och står på engelska så det gäller att pausa om man inte hänger med. Men jag skriver en liten översättning för alla textguider här för er som är osäkra på engelska.

Textguide 1 (00.09):
Hitta en barriär, en vägg t.ex och sätt upp din arm emot den, så att hunden inte kan krypa under den, och släng en godis/leksak över din arm. Klicka eller säg 'ja' precis när hunden hoppar över armen. Om hunden går runt så plockar du upp belöningen innan hunden hinner ta den.

Textguide 2 (00.22):
Upprepa detta tills hunden känner sig säker med att hoppa över din arm. Se till att du tränar så att hunden får hoppa över båda dina armar och åt samma håll varje gång. Du kan även öka höjden du vill att hunden ska hoppa, obs! anpassa alltid höjden efter hundens ålder och storlek då repeterad hoppning sliter på hundens leder.

Textguide 3 (00.42):
Nu låtsas du att du slänger belöningen och samtidigt som hunden hoppar så klickar du eller säger 'ja' och slänger belöning.

Textguide 4 (01.04):
Höj dina kriterier på hunden fort (öka antalet hopp), annars kommer du fastna vid att ge belöning vid varje hopp och hunden kommer bli frustrerad när du ber om mer.

Textguide 5 (01.37):
För en liten hund kan du göra ringar med armarna som den kan hoppa igenom.

Textguide 6 (01.44):
Var kreativ och låt din hund testa på olika saker att hoppa över.

Textguide 7 (02.03):
Slutligen kan du ta bort barriärerna. Öva på olika platser och på olika ytor.

Textguide 8 (02.19):
När din hund förstår vad den ska göra så kan du använda dina armar som tecken på att den ska hoppa. Så att du slipper repetera kommandot för att hoppa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0