All uppmärksamhet är i alla fall uppmärksamhet.

Tänk på att! Hundar upprepar beteenden som ger önskat resultat, medans den upphör med beteenden som inte leder till något.

Många hundar uppskattar all sorts uppmärksamhet från människor. Därför kan de upprepa ett beteende som ger dem just uppmärksamhet, även om det inte är någon trevlig uppmärksamhet.

Vi kan ta ett exempel; Hunden skäller, du skriker; TYST. Vilket innebär att den får uppmärksamhet! Som var precis det som hunden var ute efter, den bryr sig bara inte om vilken uppmärksamhet den får. Så vad ska man göra då? Läs här under.

Låt inte skällandet driva dig till vansinne
Visste du att valpar instinktivt börjar vakta när de är omkring 6 till 7 månader? Hundägare som inte känner till detta och uppmuntrar sina hundar att skälla får till slut en hund som skäller vid första bästa tillfälle. Mönstret blir mycket svårt att bryta i efterhand.

Om du vill ha en lugn tillvaro med din vuxna hund ska du inte uppmuntra valpen att skälla. Det innebär däremot inte att den kommer att strunta i verkliga hot – den kommer att reagera instinktivt.

Du ska absolut inte uppmuntra eller belöna frenetiskt skällande. Hunden kan bli upphetsad och skälla innan ni ska ut på promenad. Vänta, stå still och ignorera den. När valpen har lugnat ned sig och slutat skälla, kan du fortsätta med förberedelserna.

Textutdrag från denna sida


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0