Danmarks förbjudna hundar.

Jaha, då var det klart.

För några dagar klargjordes det att 13 hundraser i Danmark förbjuds och såklart alla hundar som är en blandning utav någon av dessa hundar. Det kommer alltså bli förbjudet att ta in nya hundar i landet. De hundar som redan finns ska bära kort koppel och munkorg. Vilken lättnad att de får vara kvar! Men vad spelar det för roll när de tas ifrån sin frihet?
Dessutom är många utav dessa hundraser "machoraser", dvs. hundar som ägs av någon som använder hunden som vapen, maktsymbol, skydd eller för att skrämma folk. Anledningen till att dessa hundraser har blivit utnyttjade för sådant är inte svårt att förstå. De är starka och tuffa och de ska se farliga ut.
Vad får en muskulös pitbull med nithalsband att se ännu tuffare ut? Jo, munkorg och kort koppel. Vilket man av att titta på hunden kan döma att den ser inte bara farlig ut, den är farlig. Och det är precis vad ägarna vill att man ska tro, att när man tar av munkorgen och kopplet kommer hunden explodera in till en mördarmaskin.
Jag tror att det här är att börja i heeelt fel ände när det gäller att ta tag i hundattacker, dessutom är det att börja med helt fel raser. Man kan inte börja med någon ras alls, eftersom problemet ligger i, som vi alla vet: hundägarna!

En fråga till mina avelskunniga läsare.
Vad händer med avelshundarna inom dessa raser som befinner sig i Danmark? Raserna är ju inte förbjudna i hela världen så hur ska man gå till väga för att föra goda gener vidare?

Här är listan och bilder på hundraserna som förbjuds i Danmark.



Tornjak


Pitbull terrier


Boerboel


Kaukasisk ovtjarka



Centralasiastisk ovtjarka


Dogo argentino



Tosa


Fila brasileiro


Amerikansk staffordshire terrrier (varför inte engelsk staff för?)


Kangal


Sarplaninac



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0